Broccolirijst wordt steeds populairder. Wij leggen je uit hoe je makkelijk zelf broccolirijst kunt maken en delen een recept met broccolirijst en kip teriyaki!
Zelf broccolirijst maken
Het is eigenlijk heel simpel. Eerst was je de broccoli en dep je deze goed droog. Je raspt de broccoli met een fijne rasp. Je blijft raspen tot je alleen de stronk overhoudt. Schil de stronk met een dunschiller en rasp deze uiteindelijk ook tot rijst.
Heb je een keukenmachine? Dan kun je deze uiteraard ook gebruiken en ben je nog sneller klaar. Je schilt dan de stronk van de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in grove stukken. Vervolgens doe je dit (eventueel in delen) in de keukenmachine en maal je het tot rijst.
Vervolgens kun je zelf kiezen of je de rijst doet koken of bakken. De broccolirijst hoeft maar 2 minuutjes te koken. Wil je het liever bakken in de pan? Verhit dan 1 eetlepel olie in een pan of wok en roerbak de broccoli ongeveer 4 minuten.
Het is dus heel eenvoudig om zelf te maken en ook nog eens erg lekker! Daarnaast heb je meteen je portie groenten binnen.
Recept broccolirijst met kip teriyaki
Wij hebben dit heerlijke recept van broccolirijst met kip en teriyaki gemaakt. Het recept is laag in koolhydraten en hoog in eiwitten. We gebruiken de Rabeko teriyaki saus omdat deze geen toegevoegde suikers bevat. Je kan de broccolirijst zelf maken, zoals hierboven beschreven. Of je kiest ervoor om het kant-en-klaar uit de supermarkt te kopen.
TIP: ook lekker om nog wat ongezouten cashewnoten toe te voegen.
Voedingswaarden per portie
Energie: 328 kcal
Vetten: 13,3 gram
Eiwitten: 35,3 gram
Koolhydraten: 12,4 gram
Waarvan suikers: 3,5 gram
Broccolirijst met kip teriyaki
Ingrediënten
- 400 gram broccolirijst
- 1 bakje (kastanje) champignons
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 200 gram kipfilet
- 200 ml Rabeko teriyaki saus
- 2 eetlepels vloeibare bak-en-braad
Instructies
- Snipper de rode ui, snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
- Snijd daarna de kipfilets in blokjes.
- Pak een koekenpan en zet op het vuur met de 2 eetlepels vloeibare bak-en-braad.
- Voeg de uien toe en laat ze een beetje glazig worden. Voeg dan de kipfiletblokjes toe en bak rondom bruin.
- Voeg, wanneer de blokjes kipfilet bruin zijn, de stukjes paprika en plakjes champignons toe. bak totdat deze gaar zijn.
- Voeg, wanneer alles gaar is, de Teriyaki saus toe en verwarm om laag vuur totdat het warm is.
- Breng water aan de kook, voeg de broccolirijst toe en kook 1-2 minuten. Giet daarna meteen af.
- Pak twee borden en verdeel hierover de broccolirijst.
- Verdeel daarna ook de groente-teryakisaus over de twee borden. Smakelijk