Pizza gezond? Ja hoor! Met dit recept wel. Deze bloemkoolpizza heeft namelijk een bodem gemaakt van bloemkool. Je kunt hem beleggen met jouw favoriete toppings. Zo maak je deze pizza helemaal in jouw stijl. Dit heerlijke recept past perfect in het koolhydraatarm dieet en is echt een aanrader.
Bloemkoolpizza
Om dit heerlijke recept voor een bloemkoolpizza te maken heb je een aantal benodigdheden nodig. Natuurlijk is een oven hierin niet te missen, maar ook een handrasp of keukenmachine is nodig om de bloemkool klein te krijgen. De pizza wordt het knapperigst op een bakplaat, omdat deze ook goed warm wordt. Het is namelijk belangrijk dat er voldoende hitte naar de onderkant van de bodem gaat.
Kruiden zijn erg belangrijk bij een pizza. Ze geven het gerecht extra smaak en zorgen ervoor dat het niet flauw is. Omdat bloemkool zelf maar een lichte smaak heeft, verwerken we in de bodem wat oregano en knoflook. We mengen de geraspte bloemkool ook nog met wat Parmezaanse kaas en een ei. Deze bakken we dan af in de oven. Daarna kan je de pizza beleggen met jouw favoriete toppings. Het is wel belangrijk dat je goed kijkt naar de toegestane groentes en het toegestane vlees- en vis tijdens jouw fase van het dieet.
Met dit recept maak je twee bloemkoolpizza’s. Je mag dit recept eten vanaf fase 2 van het koolhydraatarm dieet. Blijf op deze manier heerlijk genieten van pizza tijdens jouw dieet.
Voedingswaarden per persoon (het zijn 2 porties):
192 kcal, 10,8 gram vet (waarvan verzadigd 6,1 gram), koolhydraten 4,8 gram, eiwit 17,5 gram
Bloemkoolpizza
Benodigdheden
- Oven
- Magnetron
- Magnetronbestendig schaaltje
- Snijplank
- Keukenmes
- Handrasp of keukenmachine
- Schone theedoek
- Grote kom
- Spatel
- Bakplaat
- Bakpapier
Ingrediënten
- 200 gram Bloemkool
- 60 gram Parmezaanse kaas
- 1 Ei
- 65 gram Tomaten
- 2 gram Knoflook
- 1 gram Gedroogde oregano
- 10 gram Verse basilicum
- 1 gram Zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Snij de bloemkool ondertussen in roosjes en spoel ze goed af. Rasp de bloemkool fijn met een handrasp of gebruik een keukenmachine.
- Doe de fijngemalen bloemkool in een magnetronbestendige schaaltje en doe dit 3 tot 5 minuten in de magnetron.
- Laat hierna de bloemkool goed uitlekken in een schone theedoek en wring deze goed. Doe dit net zolang totdat al het vocht uit de bloemkool is verdwenen.
- Meng in een grote kom de bloemkool met de parmezaanse kaas, oregano en knoflook. Meng dit goed door met een spatel. Wanneer dit goed is gemengd voeg je het ei toe en meng je alles met je handen goed door elkaar.
- Leg hierna een vel bakpapier op de bakplaat en vet het bakpapier goed in. Zorg dat je een dunne en egale bodem maakt van ongeveer 30 cm doorsnede. Je kunt hiervoor je handen gebruiken, maar ook een spatel of de achterkant van een lepel.
- Doe de bakplaat in de oven en bak de bodem 8 tot 11 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal hierna de bakplaat eruit en beleg de bodem met jouw favoriete ingrediënten. In dit geval hebben wij plakjes tomaat er op gelegd voor de smaak.
- Je stopt de bakplaat nu voor nog eens 5 tot 7 minuten in de oven. Wanneer de bloemkoolpizza klaar is kun je de verse basilicum eroverheen garneren voor de finishing touch!
Koolhydraatarme maaltijden
Met de koolhydraatarme maaltijden van Protislank kan je makkelijk het koolhydraatarm dieet volgen. Onze producten bevatten namelijk veel eiwitten en weinig koolhydraten. Hierdoor is het makkelijk om je streefdoel te bereiken. De maaltijden zijn gemakkelijk te bereiden voor wanneer je eens wilt afwisselen van onze koolhydraatarme recepten.