Ben jij gek op paprika’s? Dan is dit recept voor een koolhydraatarme gevulde paprika een must voor jou om te proberen! Deze paprika’s zijn gevuld met rijst en wokgroenten. En natuurlijk niet te vergeten: gegratineerd met een laagje kaas! Per paprika bevat het slechts 15,7 gram koolhydraten.
Recept koolhydraatarme gevulde paprika
Deze koolhydraatarme gevulde paprika’s zijn super eenvoudig klaar te maken. Je vult ze met koolhydraatarme rijst en groenten. Daarna wat kaas erover en dan de oven in! Eventjes wachten en je kunt genieten van dit heerlijke gerecht. Een gevulde paprika bevat slechts 15,7 gram koolhydraten. Hoe het kan dat het gerecht maar zo weinig koolhydraten bevat? Wij hebben gebruik gemaakt van koolhydraatarme rijst in plaats van ‘normale’ rijst. Dit zorgt ervoor dat de koolhydraten beperkt blijven. Ideaal als je het koolhydraatarme dieet volgt, of als je een koolhydraatarme levensstijl volgt! Deze paprika’s zijn prima om te eten als avondmaaltijd maar ook bijvoorbeeld heerlijk als bijgerecht bij een salade.
Je kunt uiteraard zelf kiezen welke kleur paprika je gebruikt. Wij hebben in dit recept gekozen voor de gele variant omdat deze het minste aantal koolhydraten bevat.
Volg jij het koolhydraatarme dieet? Dan is dit recept toegestaan vanaf fase 2.
Voedingswaarde (voor één gevulde paprika):
- Energie: 275 kcal
- Vetten: 14,3 gram
- Eiwitten: 17,1 gram
- Koolhydraten: 15,7 gram
Gevulde paprika koolhydraatarm
Ingrediënten
- 2 gele paprika's
- 1 zakje koolhydraatarme rijst
- 4 eetlepels Callowfit Sweety Chili Saus
- 200 gram Japanse wokgroenten
- 30 gram geraspte 30+ kaas
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje zitten.
- Leg de halve paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Bak circa 10 min. in de oven.
- Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af en zet even weg.
- Doe de andere helft van de olijfolie in een (koeken)pan en bak hierin de Japanse wokgroenten beetgaar.
- Pak een grote kom en meng hierin de proteïne rijst, de wokgroenten en 2 eetlepels chilisaus. Meng goed door zodat alles goed verdeeld wordt.
- Neem de halve paprika's uit de oven en dep vanbinnen voorzichtig droog. Vul ze met het groenten-rijstmengsel. Bestrooi met de 30+ kaas.
- Zet de gevulde paprika's nog 10-15 minuten in de oven, totdat de kaas mooi goudbruin is gekleurd.