Zelf knoflookbrood maken is nog nooit zo gezond geweest. Met dit koolhydraatarm knoflookbrood recept kun je tijdens je dieet genieten van een lekker hapje. Door het brood te vervangen met koolhydraatarme toast krijg je per sneetje slechts 4 gram koolhydraten binnen. Heerlijk naast een soepje tijdens het koolhydraatarm dieet.
Recept koolhydraatarm knoflookbrood
Knoflookbrood is natuurlijk hartstikke lekker, maar we weten allemaal dat brood veel koolhydraten bevat. Daarom gebruiken we voor dit recept onze koolhydraatarme toast naturel. Deze toast is verlaagd aan koolhydraten, waardoor het ontzettend goed past in je dieet. Per sneetje bevat dit recept zelfs maar 4 gram koolhydraten! Om de koolhydraatarme toast de heerlijke smaak van knoflook te geven maken we eerst knoflookboter. Dit doet we door wat boter te smelten in een pannetje. Hier voegen we knoflook en wat peterselie aan toe. Het brood bestrijken we vervolgens met dit knoflookboter en zetten we een paar minuten in de oven. Dan kun je echt genieten van koolhydraatarm knoflookbrood.
Je kunt dit recept vanaf fase 2 van het koolhydraatarm dieet eten. Zo geniet je al snel tijdens je dieet van heerlijke recepten.
Voedingswaarden per portie
Calorieën: 130 kcal
Koolhydraten: 4,1 gram
Eiwitten: 4,5 gram
Koolhydraatarm knoflookbrood
Ingrediënten
- 1 koolhydraatarme toast naturel
- 10 gram gezouten roomboter
- 1/2 teentje knoflook
- peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Hak de knoflook en peterselie fijn.
- Laat de boter in de magnetron of in een pannetje op heel laag vuur zachtjes smelten.
- Voeg de knoflook toe aan de roomboter.
- Roer de peterselie door de boter.
- Bestrijk een sneetje toast met een kwastje met de boter.
- Leg ca. 5 minuten in de oven.
Koolhydraatarm brood bakken
Wist je dat een koolhydraatarm brood bakken helemaal niet zo moeilijk is? Op deze manier hoef je het brood niet langer te laten staan als je bezig bent met een koolhydraatarm dieet. Bekijk onze recepten voor koolhydraatarm brood bakken of bekijk onze kant-en-klare koolhydraatarme broden.