Brood is nog lekkerder als je het zelf bakt. Vaak is brood alleen rijk aan koolhydraten, waardoor het niet in je dieet past. Met dit recept kan je zelf heerlijk koolhydraatarm brood bakken. Door het te beleggen met avocado en ei maak je het helemaal af. Dit recept kan je dan heerlijk eten als koolhydraatarm ontbijt.
Zelfgebakken koolhydraatarm brood met avocado en ei
Die heerlijke broodgeur in je keuken is al meteen een goede reden om dit recept te maken. En naast die heerlijke geur zal dit koolhydraatarmere brood je ook nog eens heerlijk smaken. Bij het starten van je dieet had je misschien al gedag gezegd tegen alle soorten brood, omdat het vaak rijk is aan koolhydraten. Daarom gebruiken we voor dit recept een broodmix verlaagd in koolhydraten. Zo kan je lekker en gezond brood bakken.
Het recept is het makkelijkste te maken wanneer je een broodmachine hebt, maar het is gelukkig ook goed te doen met de hand. We leggen daarom het recept op twee manieren voor je uit. Je kunt dit recept eten als een lekker koolhydraatarm ontbijt, maar ook als koolhydraatarme lunch.
Dit recept is geschikt vanaf fase 2 van het koolhydraatarm dieet. Het brood kan je al vanaf fase 1 eten, dus als je het met iets anders belegt kan je al vanaf het begin van je dieet genieten van dit recept.
Koolhydraatarm brood
Ben jij iemand die gek op brood is, maar niet gek op de koolhydraten? Tijd om je te verdiepen in koolhydraatarm brood. Bij Protislank bieden we verschillende soorten koolhydraatarmere broden aan. Deze zijn verrijkt aan eiwitten en bevatten wel 30% minder koolhydraten dan vergelijkbaar brood uit de supermarkt. Naast brood vindt je in het assortiment ook toast, croissants en baguettes.
Zelfgebakken koolhydraatarmer brood met avocado en ei
Ingrediënten
- 1 broodmix verlaagd in koolhydraten
- 400 ml water
- 1/4 avocado
- 1 ei
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de inhoud van de zak met 400 ml water. (eventueel kun je ook melk, yoghurt of room gebruiken)
- Laat het mengsel ongeveer 5 minuten rusten.
- Vorm met vochtige handen een groot brood of meerdere kleine broodjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier en plaats de plaat in de oven.
- Bak het hele brood gedurende 60 minuten op 175°C of de kleine broodjes ongeveer 20-25 minuten op 175°C
Voor het beleg
- Snij een kwart van de rijpe avocado in dunne plakjes.
- Doe een beetje olie in de pan en bak het eitje een paar minuten tot het spiegeleitje gaar is.
- Snij een sneetje van het koolhydraatarmere brood en beleg dit met de reepjes avocado. Leg hier bovenop je eitje.
- Doe een klein beetje peper en zout over je creatie.
- Genieten maar!
Koolhydraatarme recepten
Elke week delen we bij Protislank heerlijke koolhydraatarme recepten die zich specifiek richten op een vermindering aan koolhydraten.