Als je aan herfst denkt, dan denk je aan pompoensoep. Daarom komen we deze keer met een heerlijke, herfstige gezonde pompoensoep! Geniet van deze gezonde pompoensoep tijdens je koolhydraatarm dieet.
Herfstige, gezonde pompoensoep
Zelfgemaakte soep is heerlijk. Je kunt ervan genieten tijdens de lunch, maar ook als voor- of hoofdgerecht. Deze pompoensoep past prima in het koolhydraatarm dieet. De soep is romig en zacht van smaak, waardoor de soep heerlijk is in de herfst en winter. Het beste moment om pompoenen te eten is dan ook midden september. Dan is de pompoen op zijn best. Gelukkig zijn pompoenen wel het hele jaar verkrijgbaar! Dat betekent dat je tijdens elk seizoen kunt genieten van deze gezonde pompoensoep.
Om deze romige soep te maken hebben we pompoen, ui, knoflook, rode paprika, bouillon en kerriepoeder nodig. We gebruiken de ProtoToast Naturel om croutons te maken voor in de soep. Als eerst steken we met een vork gaatjes in de pompoen. Vervolgens doen we de pompoen 3 minuten in de oven om deze wat zachter te maken. Daarna snijden we de pompoen door de helft en halen met een lepel alle zaden en draden uit de binnenkant. De pompoen hoeft niet geschild te worden. De schil zorgt namelijk voor extra smaak. Snij de pompoen in blokjes van ongeveer 3 cm. De paprika snij je ook in even grote stukjes. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Je kunt de ui ook in halve ringen laten.
Bak de ui en knoflook tot deze glazig zijn en voeg vervolgens de pompoen en paprika toe. Voeg de kerriepoeder toe en bak het geheel zo’n 5-10 minuten. Voeg vervolgens het water en het bouillonblokje toe en zet op laag vuur zodat het geheel zachtjes pruttelt. Laat alles ongeveer 30 minuten pruttelen tot alles zacht is. Daarna kan je de soep pureren tot die helemaal glad is. Voeg wat zout en peper toe naar smaak.
Bak de ProtoToast Naturel in vierkante blokjes en bak het in wat olijfolie tot ze lekker knapperig zijn. Garneer de soep met de croutons en wat kruiden zodat die er net zo lekker uit ziet als dat die is! Geniet van je heerlijke, gezonde pompoensoep.
Deze pompoensoep is geschikt vanaf fase 1 van het koolhydraatarm dieet.
Voedingswaarden per kop:
Energie: 101 kcal
Vet: 6 gram
Eiwit: 2,3 gram
koolhydraten: 7,5 gram
vezels: 1,8 gram
Geen zin om zoveel moeite te doen om zelf soep te maken? Je kunt ook kiezen voor één van onze koolhydraatarme soepen.
Herfstige, gezonde pompoensoep
Ingrediënten
- 400 gram (fles)pompoen
- 1 tl ui
- 1 teentje knoflook
- bouillonblokje
- 100 gram rode paprika
- 2 tl kerriepoeder
- 400 ml water
- 1 tl olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Steek met een vorm gaatjes in de pompoen. Doe hem daarna 3 minuten in de magnetron. Hierdoor wordt de pompoen wat zachter en makkelijker om te snijden.
- Snij de pompoen door de helft en haal de zaden en draden uit de binnenkant. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
- Maak blokjes van ongeveer 3 cm. Snij ook de paprika in even grote stukjes.
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
- Zet de pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui en knoflook. Wanneer deze glazig zijn kan je de pompoen en paprika toevoegen.
- Voeg de kerriepoeder toe en bak het geheel zo’n 5-10 minuutjes.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe en zet op laag vuur.
- Laat de soep zachtjes ongeveer 30 minuten pruttelen. Controleer of de pompoen helemaal zacht is door er met een vork in te prikken.
- Pureer tot de soep helemaal glad is.
- Voeg wat zout en peper toe naar smaak.
- Garneer de soep door de ProtoToast in vierkante blokjes te snijden en in een beetje olijfolie te bakken. Met deze croutons en wat kruiden kan je je soep prachtig garneren!
- Geniet van je heerlijke, herfstige pompoensoep!
Koolhydraatarme soep
Protislank heeft ook heerlijke koolhydraatarme soepen in het assortiment. Deze soepen zijn makkelijk en snel te bereiden en zijn ook nog eens rijk aan eiwitten en bevat minder koolhydraten. Hierdoor kan je heerlijk genieten van verschillende soorten soepen tijdens jouw dieet.