Bij wafels denk je al snel aan zoete wafels, maar wat dacht je van deze hartige koolhydraatarme wafels met spinazie, kaas en spekjes? Klinkt heerlijk toch! Deze hartige wafels bevatten ook nog eens minder koolhydraten dan vergelijkbare wafels. Een wafel bevat namelijk maar 3,3 gram koolhydraten! Benieuwd hoe dit kan? Lees dan snel verder.
Hartige koolhydraatarme wafels
Voor dit recept gebruiken we Sukrin amandelmeel, dit zorgt ervoor dat de wafels een stuk minder koolhydraten bevatten! Daarnaast hebben we in dit recept ervoor gekozen om de wafels te beleggen met spekreepjes, spinazie en kaas. Uiteraard kun je de wafels ook met allerlei andere lekkere dingen beleggen! Let er dan wel op dat de voedingswaarden wijzigen. Wil je de wafels nog aftoppen met een sausje? Probeer dan bijvoorbeeld eens onze 2BSlim knoflooksaus.
De wafels zijn heerlijk als lunchgerecht maar ook als diner met bijvoorbeeld een heerlijk frisse salade erbij. Ben jij meer van de zoete wafels? Probeer dan zeker eens dit recept van zoete koolhydraatarme wafels met fruit of Griekse yoghurt, jammie!
Voedingswaarden per wafel
- Calorieën: 199 kcal
- Vetten: 10,5 gram
- Eiwitten: 20,9 gram
- Koolhydraten: 3,3 gram
- Vezels: 3,4 gram
Hartige koolhydraatarme wafels
Ingrediënten
- 100 gram Sukrin amandelmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eieren
- 60 ml amandeldrink (zonder toegevoegde suikers)
- snufje zout
- 50 gram magere spekreepjes
- 25 gram spinazie
- 20 gram geraspte kaas (20+ of 30+)
- Optie: gedroogde kruiden (bijv. Italiaanse kruiden)
Instructies
- Snijd de verse spinaziebladen in kleine reepjes.
- Bak de magere spekreepjes uit en voeg hier de spinazie aan toe en laat slinken.
- Giet het vocht wat uit de spinazie is gekomen weg en zet het spinazie-spekmengsel even weg.
- Doe de Sukrin amandelmeel, de theelepel bakpoeder, het snufje zout en de eventuele gedroogde kruiden in een kom en meng goed door.
- Voeg de eieren, de geraspte kas en de amandelmelk toe. Meng goed door en zorg dat er een glad beslag ontstaat. Voeg hierna het spinazie-spekmengsel toe. Roer nog eens goed door.
- Bak 4 grote wafels (of 6 kleinere) in een heet, met olijfolie ingevet, wafelijzer totdat ze goudbruin zijn. De tijd hangt af van de kracht van het wafelijzer.
- Haal de wafels uit het ijzer en laat ze 1-2 minuten afkoelen. Smakelijk!