Deze gegrilde paprikasoep is enorm lekker door de romigheid, vele groenten en kruiden! Je zou het misschien niet denken door de room, maar toch is deze soep erg gezond. We gebruiken namelijk Griekse yoghurt in plaats van slagroom. Benieuwd naar het recept? Lees dan verder!
Een soepje kun je eigenlijk op bijna elk tijdstip van de dag eten en op alle dagen van het jaar. Even snel als tussendoortje of echt als vullende maaltijd. Er zijn zoveel mogelijkheden om te variëren met soep. Daarnaast is het supermakkelijk om zelf te maken en veel lekkerder dan een kant-en-klare soep uit de supermarkt. Al eerder doken we de keuken in om zelfgemaakte pompoensoep en aspergesoep te maken. Deze keer werd het gegrilde paprikasoep. En eerlijk gezegd, dit is zeker onze favoriet! Bekijk hieronder snel het recept en trakteer jezelf op een heerlijke soep. Heb je iets over? Doe het dan in de diepvries zodat je altijd een heerlijke portie soep bij de hand hebt!
Gegrilde paprikasoep recept
Paprika’s zijn van zichzelf vol van smaak en bevatten maar weinig calorieën. Daarnaast zijn ze rijk aan voedingsstoffen en vezels, perfect om een gezonde soep mee te maken dus! In dit recept bereiden we de paprika’s in de oven waardoor de smaak echt goed naar voren komt. We brengen het nog meer op smaak door wat extra groenten en kruiden toe te voegen. Uiteraard kun je zelf ook nog meer groentes of kruiden toevoegen en het helemaal naar jouw eigen wens en smaak maken! Wil je de soep als avondmaaltijd eten? Maak dan bijvoorbeeld ons koolhydraatarme knoflookbrood erbij. Zo heb je net iets meer dan alleen soep maar volg je wel nog een gezonde en koolhydraatarme leefstijl.
Volg jij het Protislank koolhydraatarm dieet? Dan is dit recept geschikt vanaf fase 2. Zonder de Griekse yoghurt is het recept ook geschikt vanaf fase 1!
Voedingswaarden per portie
- Energie: 267 kcal
- Vetten: 12,1 gram
- Eiwit: 9,4 gram
- Koolhydraten: 14,6 gram
- Vezels: 8,3 gram
Gegrilde paprikasoep
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 1 ui
- 1 tomaat
- 3 takjes verse platte peterselie of bieslook
- 1 groentebouillonblokje
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- zout en peper naar smaak
- 2 sneetjes meerzadenbrood
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Leg de paprika's op een met bakpapier belegde bakplaat en zet ze gedurende 20 minuten in de oven.
- Pel en snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en hak de peterselie/bieslook fijn.
- Verhit zodra de paprika's klaar zijn een scheutje olijfolie in een soeppan en bak de ui zo'n 3 minuten.
- Ontvel ondertussen de paprika's en snijd ze in grove stukken.
- Voeg de tomaat, paprika, bouillonblokje, helft van de peterselie/bieslook, 2 eetlepels Griekse yoghurt en 700 ml water toe aan de ui. Breng het geheel aan de kook en kook zo'n 10 minuten.
- Snijd ondertussen de 2 sneetjes meerzadenbrood in blokjes (zo groot als een dobbelsteen)
- Doe het brood nu samen met de overgebleven olijfolie en een teentje geperst knoflook in een kom. Hussel dit vervolgens goed door elkaar en verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de croutons op dezelfde temperatuur 10-15 minuten in de oven af.
- Wanneer de soep zo'n 10 minuten gekookt heeft kan deze gepureerd worden.
- Verdeel de soep over 2 kommen. Haal de croutons uit de oven en serveer de gegrilde paprikasoep met de knoflookcroutons. Voilà, laat het smaken!
Notities
- Energie: 267 kcal
- Vetten: 12,1 gram
- Eiwit: 9,4 gram
- Koolhydraten: 14,6 gram
- Vezels: 8,3 gram